Γειά σας! Είμαι η Άννα Βαφειάδου, γέννημα θρέμμα θεσσαλονικιά, γεννημένη το 1972, μητέρα δύο αγοριών, σύζυγος, εργαζόμενη και λατρεύω την μαγειρική!

Το πάθος μου αυτό, με οδήγησε στο να σπουδάσω Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Chef, να παρακολουθήσω μαθήματα στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο σχετικά με την διατροφή, να αποκτήσω Βεβαίωση επιτυχούς κατάρτισης χειριστών τροφίμων με τίτλο “Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων” και επίσης να φοιτήσω στο WSPC για να λάβω τις απαραίτητες γνώσεις για τους καλούς φίλους του φαγητού… το κρασί και τα αποστάγματα!

Προέρχομαι από μια οικογένεια που αγαπά την μαγειρική και είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας συνταγές σπιτικές, φρέσκες, φιλικές προς την οικογένεια, αυθεντικές και περιπετειώδεις. Το πιο σημαντικό, οι συνταγές μου, έχουν υπέροχη γεύση και μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι θα πετύχουν, γιατί βγαίνουν κατευθείαν απο μια ελληνική σπιτική κουζίνα. Μοιράζομαι μαζί σας, το ίδιο φαγητό που τρώει η οικογένειά μου!

Πως ξεκίνησα να μαγειρεύω

Όταν ήμουν στο Δημοτικό ακόμα, η μητέρα μου δούλευε δυο δουλειές για να μας μεγαλώσει, οπότε σαν μεγαλύτερη, μου έμαθε κάποιες βασικές συνταγές για να μαγειρεύω, όταν εκείνη δεν προλάβαινε. Τελειομανής απο την φύση μου, παρατηρούσα ότι έκανε όταν μαγείρευε εκείνη και σιγά-σιγά, άρχισα να παρατηρώ όλο περιέργεια όποιον άλλο μαγείρευε, όπως η γιαγιά μου και οι θείες μου, που ήταν όλες τους εκπληκτικές μαγείρισσες.

Η πραγματική αγάπη για την μαγειρική όμως, γεννήθηκε μαζί με τους γιούς μου! Σε μια εξέταση ρουτίνας, με ενημέρωσε η παιδίατρος ότι έχουν παθογενή χοληστερίνη. Μόνο που τα παιδιά μου, ήταν ακόμα μωρά και έπιναν μόνο γάλα, οπότε στην απορία μου, πώς είναι δυνατόν να έχουν χοληστερίνη, η παιδίατρος με ενημέρωσε ότι ήταν κληρονομικό.

Έτσι, έπρεπε να αναθεωρήσω τα πάντα γύρω απο την μαγειρική και να μάθω να μαγειρεύω πιο υγιείνα, κρατώντας πάντα την αυθεντική γεύση των φαγητών μου για να μην νοιώθουν ότι στερούνται οτιδήποτε. Με αυτό τον τρόπο, τους έμαθα έναν τρόπο διατροφής που υιοθέτησαν μέχρι σήμερα, που είναι ολόκληροι άντρες!

Κάτι που ξεκίνησε σαν ανάγκη, εξελίχθηκε σε πάθος και έκφραση αγάπης! Που με χάνεις, που με βρίσκεις, μέσα σε μια κουζίνα, όποια ώρα της μέρας ή της νύχτας μου έρθει η όρεξη να φάω κάτι που έχω πεθυμήσει ή να δοκιμάσω κάποια ιδέα που μου ήρθε ξαφνικά. Συνταγές αγαπημένες απο το σπίτι μου, στο δικό σας!

Θυμάμαι το σπίτι της γιαγιάς Άννας γεμάτο μυρωδιές, ήχους κρεμμυδιού να τσιγαρίζεται και καπάκια να τραγουδούν απο τον ατμό του φαγητού. Και μετά, το τραπέζι να γεμίζει με χρώματα και αρώματα! Μια πανδαισία γεύσεων, συνταγές με Πολίτικες καταβολές μιας και η γιαγιά μου, ήταν απο την Πόλη! Η μαγειρική είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA μου, είναι τρόπος ζωής, πάθος, έρωτας μα πάνω απο όλα…είναι έκφραση αγάπης! Μια αγάπη που θέλησα να μοιραστώ μαζί σας μέσα απο τις συνταγές μου, ελπίζοντας να γεμίσει εσάς και τους αγαπημένους σας, με υπέροχες δικές σας αναμνήσεις.

Διευκρίνηση: Η ιστοσελίδα μου, περιλαμβάνει μόνο τις απόψεις μου και δεν παρέχει καμία επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Δεν προορίζεται να παρέχει διατροφικές ιατρικές συμβουλές ή σχέδιο ιατρικής διατροφής, αν και προσπαθώ να δημοσιεύω συνταγές υγιεινά μαγειρεμένες. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για ιατρικές ή διατροφικές συμβουλές.