Αχ! Ακούτε το..χρατσ? Μυρίζετε την κανέλα και το γαρύφαλο? Είναι η Γλυκιά κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο που θα φτιάξουμε σήμερα, και δεν είναι καθόλου δύσκολη! Θα γεμίσει το σπίτι με γλυκά αρώματα και ζεστασιά! Και το χωριάτικο φύλλο θα της δώσει μια τραγανότητα όνειρο!
ΥΛΙΚΑ για την Γλυκιά κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο.
ΓΕΜΙΣΗ
- 1μιση κιλό γλυκιά κολοκύθα τριμμένη
- 100 γρ καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
- 4 κουταλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
- Μια χούφτα σταφίδες
- 1 κούπα καρύδια σπασμένα
- 100 γρ σιμιγδάλι
ΦΥΛΛΟ
- 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο
- Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το φύλλο, όχι για την γέμιση
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ την γλυκιά κολοκυθόπιτα
Βήμα 1. Καθαρίστε την κολοκύθα και μετά τρίψτε την στον τρίφτη ή στο multi. Υπάρχει στο εμπόριο καθαρισμένη κολοκύθα, αν την προτιμήσετε, τρίψτε την επίσης.
Βήμα 2.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 3. Σε ένα μπόλ ανακατέψτε την τριμμένη κολοκύθα μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης.
Βήμα 4. Στην συνέχεια αλείψτε το ταψί της επιλογής σας με λάδι.
Βήμα 5. Μετρήστε πόσα φύλλα έχει η συσκευασία, και υπολογίστε οτι θέλουμε τα μισά επάνω και τα μισά κάτω. (Ας υποθέσουμε οτι σήμερα έχετε 8 φύλλα σύνολο. Άρα βάζουμε 4 κάτω, την γέμιση και 4 επάνω.)
Βήμα 6. Στα 30 λεπτά, σβήστε τον φούρνο και αφήστε για 10 λεπτα να απορροφήσει την θερμότητα και μετά αφαιρέστε.
Βήμα 6. Βάλτε το πρώτο φύλλο στο ταψί και λαδώστε το πολύ καλά. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα και βάλτε μέσα την γέμιση, την οποία θα απλώσετε ομοιόμορφα.
Βήμα 7. Βάλτε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας πολύ καλά, οπως κάναμε στα πρώτα. Φύλλο και λάδι. Τυλίξτε τα φύλλα που εξεχουν απο το ταψί προς τα μέσα.
Βήμα 8. Βάλτε στον φούρνο στην μεσσαία σχάρα για περίπου 50 λεπτά ή εως ώτου ψηθεί ομοιόμορφα κια πάρει αυτο το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα!
Συμβουλή.
- Αρκετές φορές, τα καθαρισμενα καρυδια εχουν τσοφλια στην συσκευασια! Μεγάλη προσοχη!
Καλή επιτυχία!
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε καμμία συνταγη!