Αφράτο κεικ πορτοκάλι με άρωμα…παιδικής ηλικίας! Το απλό & συνάμα αγαπημένο κέικ που συνοδεύει τις πιο ζεστές μας αναμνήσεις! Εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας! Ακολουθήστε την συνταγή μου κατα γράμμα, και θα τρελάνετε κόσμο!
ΥΛΙΚΑ για το αφράτο κέικ
- 240 γρ καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
- 4 αυγά
- 300 γρ φαρίνα
- 200 ml χυμό πορτοκάλι
- 200 ml ηλιέλαιο
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
- Ξύσμα απο πορτοκάλι (προαιρετικά)
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ
Βήμα 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 2. Βάλτε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη και τα αυγα και χτυπήστε τα για 5 λεπτά. Όχι λιγότερο απο 5 λεπτά γιατί πρέπει να γίνει πηχτό σαν το χτυπητό αυτό που τρώγαμε μικρά!
Βήμα 3. Σταματήστε το χτύπημα και προσθέστε σιγά-σιγά τον χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο.
Βήμα 4. Στην συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε χωρίς το μίξερ, με μια σπάτουλα, θέλει ήρεμες κινήσεις το μείγμα. Δεν χρειάζεται να γίνει τέλεια η ανάμιξη.
Βήμα 5. Βάλτε σε αντικολλητική φόρμα το μείγμα και ψήστε για 30 λεπτά. ΜΗΝ ανοίξετε καθόλου τον φούρνο στο μεταξύ.
Βήμα 6. Στα 30 λεπτά, σβήστε τον φούρνο και αφήστε για 10 λεπτα να απορροφήσει την θερμότητα και μετά αφαιρέστε.
Βήμα 6. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πρίν το βγάλετε απο την φόρμα.
Συμβουλή.
- Αν δεν έχετε υγρή βανίλια, μην βάλετε σκόνη. Παραλείψτε εντελώς.
- Αν προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού, χρησιμοποιήστε ακέρωτο πορτοκάλι και προσέξτε κατα το ξύσιμο να μην πάρετε και το λευκό μέρος της φλούδας γιατί πικρίζει. Αν το παραλείψετε δεν πειράζει, ο χυμός είναι αρκετά αρωματικός.
Καλή επιτυχία!
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε καμμία συνταγη!