Τελείωσε η μερέντα και τα μαγαζιά κλειστά! Τι κάνουμε τώρα; Μα…φτιάχνουμε την δική μας σπιτική μερέντα με 3 μόνο υλικά, εύκολα και γρήγορα!
ΥΛΙΚΑ για την σπιτική μερέντα
- 200 γρ ψημένα φουντούκια
- 1 κουβερτούρα (σταγόνες ή ολόκληρη)
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- ΚΑΘΟΛΟΥ ζάχαρη
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ
Βήμα 1. Βάλτε στο multi τα φουντούκια και το ηλιέλαιο. Χτυπήστε μεχρι να γίνει πολτός. Θέλει υπομονή και να έχετε το νού σας ώστε να μην υπερθερμανθεί το μηχάνημα άν δεν είναι δυνατό. Είναι πολύ πιο εύκολο απο ότι νομίζετε, όμως θέλει λίγη υπομονή στο άλεσμα.
Βήμα 2. Προσθέστε την κουβερτούρα και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα.
Συμβουλή. Εγώ παίρνω κουβερτούρα σε σταγόνες για ευκολία, αλλά όταν δεν έχω, απλά χτυπάω την κλασσική κουβερτούρα με το μπρίκι και την κάνω τρίμμα.

Βήμα 3. Το βάζουμε σε ένα βαζάκι και περιμένουμε να σφίξει γιατί αρχικά είναι υγρή ή…βουτάμε το ψωμί μέσα κατευθείαν!
Σημείωση: Η σπιτική μερέντα δεν γίνετε ποτέ αλοιφή. Πάντα θα νιώθετε σαν ψιλή άμμο το φουντούκι στο στόμα σας, εκτός και άν έχετε επαγγελματικό μηχάνημα. Μην αφήσετε όμως αυτό να σας σταματήσει…γίνετε κόλαση!
Καλή επιτυχία!
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε καμμία συνταγη!