Λατρεμένα Pancakes (πάνκεϊκς) που μάς ήρθαν απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Ή μήπως όχι? Τα pancakes λοιπόν, έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα και τα υλικά ήταν αλεύρι ολικής, ελαιόλαδο και γάλα. Στην συνέχεια η συνταγή τροποποιήθηκε απο τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους.
Υπάρχει ολόκληρη έρευνα απο το National Geographic καθώς και αναφορά στο Wikipedia εάν πληκτρολογήσετε απλά “pancakes origin”.
Τα έχουμε αγαπήσει μικροί και μεγάλοι γιατί τρώγονται όλες τις ώρες με ότι βάλετε στο νού σας! Αλμυρά ή γλυκά, τα pancakes τρελαίνουν κόσμο και παρακάτω σας δίνω μια πολύ εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 PANCAKES
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 2 κοφτά κουταλάκια μπεικιν παουντερ
- 1 κοφτο κουταλακι μπεικιν σόδα
- Λίγο αλάτι
- 1μιση κουπα γάλα, ίσως πάρει λιιιγο ακόμα
- 2 κουταλιες σούπας ηλιελαιο ή βούτυρο
- 1 βανιλια
- 2 αυγά
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ
Βήμα 1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με το μίξερ ή με αυγοδάρτη.
Βήμα 2. Ζεσταίνετε πολύ καλά το αντικολλητικό τηγάνι σας, σε χαμηλή φωτιά. Αν το μάτι της κουζίνας σας είναι απο το 1 μέχρι το 3, βάλτε το στο 2. Αν το μάτι της κουζίνας σας είναι απο το 1 μέχρι το 9, τότε βάλτε το στο 6. Λάδώστε ή βουτυρώστε ελαφρά τον πάτο του τηγανιου. Ίσα να γυαλίσει ο πάτος.
Βήμα 3. Με μία κουτάλα της σούπας, παίρνετε το μίγμα και το βάζετε στο τηγάνι. Θέλει πολύ υπομονή αυτό το σημείο γιατί εάν έχετε πιό δυνατή φωτιά, τότε θα καεί! 8 στις 10 φορές, αν είναι η πρώτη σας απόπειρα, το πρώτο pancake καίγεται! Μην στεναχωριέστε! Χαμηλώστε την φωτιά και όλα τα υπόλοιπα θα βγούν χρυσαφένια και εσωτερικά υπέροχα ψημένα!
Γυρίστε το pancake όταν θα έχει ψηθεί αρκετά, όπως στην φωτογραφία παρακάτω.
Βήμα 4. Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα στο κέντρο τους.
Βήμα 5: Σερβίρετε ζεστά ή κρύα με τα υλικά της επιλογής σας!
Καλή σας όρεξη!!!