Σοκολατόπιτα με βάση μπισκότου & γλάσο ρευστής σοκολάτας

Πρέπει να δοκιμάσετε

Σοκολατόπιτα με βάση μπισκότου και γλάσο ρευστής σοκολάτας! Μόνο η λέξη σοκολάτα, τα λέει ολα!!! Παρακάτω, σας δίνω μια εύκολη συνταγή σοκολατόπιτας που είμαι σίγουρη οτι θα την λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΙΔΕΣ

(Για πιατέλα 33 εκ.)

Για την βάση του μπισκότου

  • 1 πακέτο πτί μπερ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για την σοκολατόπιτα

  • 250 γρ. κουβερτούρα κλασσική 
  • 200 γρ. φαρίνα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 80ml ηλιέλαιο
  • 2 αυγά
  •  1 βανίλια
  • 190ml κρέμα γάλακτος
  • 190ml καφέ εσπρεσσο ρόφημα (όχι σκόνη)

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 250 γρ. κουβερτούρα κλασσίκη
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Σημείωση: Υπάρχουν πολλών ειδών κουβερτούρες, γάλακτος, 65%, πικρή κλπ Η συγκεκριμένη συνταγή, είναι φτιαγμένη με κλασσική όμως εσείς μπορείτε να φτιάξετε την σοκολατόπιτα με την κουβερτούρα της επιλογής σας!

 

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

Βήμα 1. Βάλτε τα μπιστκότα και το βούτυρο στο μπλέντερ και κάντε τα σκόνη.

Βήμα 2. Ρίξτε το μπισκότο στην βάση του ταψιού και πατήστε το με τον πάτο ενός ποτηριού ή κάτι ανάλογο, για να στρωθεί ομοιόμορφα.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Βήμα 1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βάθμους, στον αέρα.

Βήμα 2. Βάλτε μέσα σε ένα μέγαλο μπόλ που να χωράει στον φούρνο μικροκυμάτων, 190 ml κρέμα γάλακτος και 250 γρ κουβερτούρα.

Σκεπάστε το μπόλ με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στα δύο λεπτά. Βγάλτε το μπολ από τα μικροκύματα και ελέγξτε εάν έχει λιώσει μέσα η κουβερτούρα. Εάν δεν έχει λιώσει βάζετε ένα λεπτό ακόμα. Ο στόχος είναι η κουβερτούρα να γίνει ρευστή.

Βήμα 3. Βγάλτε το μπόλ από το μικροκυμάτων και ανακατέψτε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα.

Στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα τα 80 ml, 200 γρ. ζάχαρη άχνη, 100 γρ. κακάο σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια. Ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη.

Βήμα 4.  Προσθέστε τα 190ml καφέ espresso και τα 200 γρ. φαρίνα. Ανακατέψτε για μία τελευταία φορά πάρα πολύ καλά το μίγμα σας και μεταφέρετε όλο το μίγμα της σοκολατόπιτας με μια σπάτουλα σιλικόνης (για ευκολία) σε ένα ταψάκι.

Κατά προτίμηση να έχει αποσπώμενο πάτο. Εάν το ταψί σας δεν έχει αποσπώμενο πάτο, τότε βάλτε μέσα στο ταψάκι σας, μία λαδόκολλα έτσι ώστε να μπορέσετε αργότερα να αφαιρέσετε τη σοκολατόπιτα που θα ψηθεί από το σκεύος.

Βήμα 5. Βάλτε την σοκολατόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά αυστηρά και μετά αφήστε την στην άκρη για να φτιάξετε το γλάσο.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ.

Βήμα 1. Βγάλτε την σοκολατόπιτα και ετοιμάστε το γλάσσο βάζοντας σε ένα μπόλ, 250ml κουβερτούρα και 250 ml κρέμα γάλακτος. Όπως και στην αρχή, σκεπάστε το μπόλ με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στα δύο λεπτά. Βγάλτε το μπολ από τα μικροκύματα και ελέγξτε εάν έχει λιώσει μέσα η κουβερτούρα. Εάν δεν έχει λιώσει βάζετε ένα λεπτό ακόμα. Ο στόχος είναι η κουβερτούρα να γίνει ρευστή.

Βήμα 2. Βγάλτε το μπόλ από το μικροκυμάτων και ανακατέψτε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα.

Βήμα 3. Βάλτε σε μία μεγάλη πιατέλα όπως της φωτογραφίας  33 εκ. την σοκολατόπιτα. Με μεγάλη προσοχή μην σας διαλυθεί! Είναι προτιμότερο να την μεταφέρετε συρτή και σε καμμία περίπτωση με σπάτουλα γιατί είναι πολύ μαλακή. Περιχύστε με το γλάσο σιγά-σιγά! 

Η σοκολατόπιτα σας είναι έτοιμη!!!

Σημείωση: Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσετε την κουβερτούρα, μπορείτε να βάλετε ένα μικρό κατσαρολάκι που θα είναι μέχρι τη μέση γεμάτο νερό να βράσει σε χαμηλη φωτιά και πάνω από αυτό, μπορείτε να βάλετε είτε ένα στρογγυλό μπώλ γυάλινο ή ένα πιο μεγάλο κατσαρολάκι, και να βάλετε εκεί μέσα τα υλικά σας. Με αυτό τον τρόπο, ο ατμός από το νερό που θα βράζει στο μικρό το κατσαρολάκι, θα ζεστάνει το μεγάλο το κατσαρολάκι από πάνω και θα λιώσει η κουβερτούρα σας χωρίς να καεί.

Καλή επιτυχία!

Όλες οι συνταγές γλυκών εδώ

 

Πρόσφατες Συνταγές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει