Πίτσα Αφράτη Εύκολη Συνταγή

Πρέπει να δοκιμάσετε

Μα υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές, που πραγματικά δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις! Θέλεις κάτι γρήγορο και εύκολο! Ποιός δεν αγαπάει την πίτσα? 

Ναί θα μου πείς, αλλά…εγώ δεν ξέρω να στριφογυρίζω ζυμάρια και να της τραγουδάω για να πετύχει! ΠΕΙΝΑΩ! Μην μου στεναχωριέστε καθόλου!

Έχω μια γρήγορη εκδοχή πίτσας στο τσάκ μπάμ! Σας δίνω παρακάτω την δική μου συνταγή και μέθοδο και σας υπόσχομαι οτι θα φτιάξετε μια αφράτη, εύκολη, νόστιμη πίτσα που θα αγαπήσετε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Για την ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 ml νερό χλιαρό νερο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζαχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά 9 γρ.

Για την γέμιση

  • 2 κουταλίες της σούπας κέτσαπ
  • Σκόρδο σκόνη (άν δεν τρώτε σκόρδο, παραλέιψτε το αλλα προτείνω να βάλετε)
  • και τα υλικά της αρεσκείας σας

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ

Βήμα 1. Σε ένα μεγάλο μπόλ, βάλτε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, φροντίστε να πάει παντού. Ένα πινελάκι θα σας βοηθούσε.

Βήμα 2. Βάλτε μέσα το χλιαρό νερό, όχι ζεστό γιατί θα καεί η μαγιά και δεν θα φουσκώσει η ζύμη.

Βήμα 3. Βάλτε το αλεύρι, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατέψτε τα όλα μαζί με μια σπάτουλα αρχικά. Μόλις ανακατευτούν αρκετά καλά, τότε προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι στην ζύμη, βάλτε λίγο λαδάκι στο ένα χέρι σας και ζυμώστε μέχρι να δείτε οτι στο μπόλ, δεν έχει μείνει αλεύρι στα τοιχώματα, άρα έχετε το μπόλ σας “καθαρό” και την ζύμη που έχει τραβήξει όλα τα υλικά. Το ανακάτεμα είναι 5 λεπτά και το ζύμωμα άλλα 5 λεπτά, άρα 10 λεπτά υπόθεση.

Βήμα 4. Ανάψτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς με αέρα. Κάντε την ζύμη μια μπάλα και με τα χέρια σας, αλείψτε την παντού με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Κατόπιν, σκεπάστε το μπόλ της ζύμης με διαφανή μεμβράνη και βάλτε την μέσα στον φούρνο για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, μπορείτε να βγάλετε τα υλικά απο το ψυγείο σας άν θέλετε κλπ και δεν θα καταλάβετε πώς θα περάσουν τα 30 λεπτά.

Βήμα 5. 30 λεπτά αργότερα, βγάλτε το μπόλ απο τον φούρνο και προθερμάνετε τον στους 200 βαθμούς με αέρα.

Βήμα 6. Η ζύμη έχει φουσκώσει! Ε λοιπόν…εσείς θα την ξεφουσκώσετε! Ζυμώστε την ξανά με 5-6 κινησεις και δώστε της το σχήμα που θέλετε, στρόγγυλο ή τετράγωνο, με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη! Σε αυτήν την γρήγορη εκδοχή, δεν θα χρειαστείτε πάνω στον πάγκο αλεύρι για να ανοίξετε την πίτσα σας.

Βήμα 7. Με ένα πηρούνι, τρυπήστε όλη την επιφάνεια της πίτσας εκτός απο το στεφάνι της και βάλτε 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ στην ζύμη αλοίφοντας παντού με ένα πινέλο ή με ένα κουτάλι. Ρίξτε παντού ελαφρά σκόρδο σκόνη. Και προσθέστε τα υλικά της αρεσκειας σας, όμως να θυμάστε οτι το τυρί πάει πάντα πρώτο.

Εγώ έφτιαξα μισή μισή πίτσα, γιατί με τον αντρούλη μου, προτιμάμε διαφορετικά υλικά.

Σημείωση: Αφήνουμε πάντα ενα δάχτυλο, δηλαδή το στεφάνι της πίτσας, χωρίς υλικά με εξαίρεση το σουσάμι, για να μπορέσουμε να την πιάνουμε.

Βήμα 8. Ψήστε για 15-20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας, στην τελευταία θέση της σχάρας. Παρακολουθείτε απο το τζάμι του φούρνου αλλά ποτέ μην ανοίγετε τον φούρνο στην διάρκεια του ψησίματος.

Την βγάζετε προσεκτικά απο τον φούρνο και την κόβετε όπως αγαπάτε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Χαίρομαι τόσο πολύ όταν μου γράφετε!

Καλή επιτυχία! Καλή σας όρεξη!

 

Πρόσφατες Συνταγές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει