Σπανακόρυζο Εύκολη Συνταγή

Πρέπει να δοκιμάσετε

Σπανακόρυζο εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό, οικονομικό & αγαπημένο! Και μην ξεχνάμε ότι είναι νηστίσιμο & χορτοφαγικό.⁣

Εκδοχές για το σπανακόρυζο πολλές όπως λεμονάτο, κοκκινιστό ή σκέτο. Σας έχω την απλή εκδοχή για να το απολαύσετε όλοι! Στο τέλος της συνταγής, υπάρχει βοηθητικό βίντεο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 200 γρ. ρύζι Καρολίνα⁣
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο⁣
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα⁣
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο⁣
  • αλάτι⁣
  • πιπέρι⁣
  • ελαιόλαδο 100 ml⁣
  • 1½ λίτρο νερό

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Βήμα 1: Ζεστάνετε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά.⁣

Βήμα 2: Ρίξτε στο λάδι το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατίστε, πιπερώστε & ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν, όχι να τηγανιστούν.⁣

Βήμα 3: Ρίξτε τον άνηθο & ανακατέψτε.⁣

Βήμα 4: Ρίξτε το ρύζι, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι & ανακατέψτε.⁣

Βήμα 5: Προσθέστε το σπανάκι. Εγώ που χρησιμοποιώ κατεψυγμένο, το βγάζω έξω λίγο πιο μπροστά να χαλαρώσει. ⁣

Βήμα 6: Βάλτε 1μιση λίτρο νερό, αν δεν χωράει η κατσαρόλα σας σε αυτήν την φάση, προσθέστε το υπόλοιπο στην πορεία.⁣

Βήμα 7: Βάλτε αλάτι, πιπέρι και αφού ανακατέψετε καλά, περιμένετε να βράσει. Μισό-σκεπάζετε την κατσαρόλα & βράζετε για 15 με 20 λεπτά, αναλόγως πώς προτιμάτε το ρύζι σας. Έχετε το νού σας! Να ανακατεύετε να μην σας κολλήσει στο μεταξύ. ⁣

Βήμα 8: Μόλις βράσει, σβήνετε το σπανακόρυζο & το αφήνετε τελείως σκεπασμένο για 15 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Εκτός αν σας αρέσει σούπα, οπότε προσθέστε το ανάλογο νερό & δοκιμάστε το αλάτι. ⁣

Βήμα 9: Σερβίρετε το σπανακόρυζο ζεστό ή κρύο. Του πάει τρέλα το λεμόνι! ⁣

Καλή σας όρεξη!

Video

Πρόσφατες Συνταγές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει