Σπανακόρυζο εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό, οικονομικό & αγαπημένο! Και μην ξεχνάμε ότι είναι νηστίσιμο & χορτοφαγικό.
Εκδοχές για το σπανακόρυζο πολλές όπως λεμονάτο, κοκκινιστό ή σκέτο. Σας έχω την απλή εκδοχή για να το απολαύσετε όλοι! Στο τέλος της συνταγής, υπάρχει βοηθητικό βίντεο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 1 κιλό σπανάκι
- 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο 100 ml
- 1½ λίτρο νερό
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
Βήμα 1: Ζεστάνετε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2: Ρίξτε στο λάδι το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατίστε, πιπερώστε & ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν, όχι να τηγανιστούν.
Βήμα 3: Ρίξτε τον άνηθο & ανακατέψτε.
Βήμα 4: Ρίξτε το ρύζι, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι & ανακατέψτε.
Βήμα 5: Προσθέστε το σπανάκι. Εγώ που χρησιμοποιώ κατεψυγμένο, το βγάζω έξω λίγο πιο μπροστά να χαλαρώσει.
Βήμα 6: Βάλτε 1μιση λίτρο νερό, αν δεν χωράει η κατσαρόλα σας σε αυτήν την φάση, προσθέστε το υπόλοιπο στην πορεία.
Βήμα 7: Βάλτε αλάτι, πιπέρι και αφού ανακατέψετε καλά, περιμένετε να βράσει. Μισό-σκεπάζετε την κατσαρόλα & βράζετε για 15 με 20 λεπτά, αναλόγως πώς προτιμάτε το ρύζι σας. Έχετε το νού σας! Να ανακατεύετε να μην σας κολλήσει στο μεταξύ.
Βήμα 8: Μόλις βράσει, σβήνετε το σπανακόρυζο & το αφήνετε τελείως σκεπασμένο για 15 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Εκτός αν σας αρέσει σούπα, οπότε προσθέστε το ανάλογο νερό & δοκιμάστε το αλάτι.
Βήμα 9: Σερβίρετε το σπανακόρυζο ζεστό ή κρύο. Του πάει τρέλα το λεμόνι!
Καλή σας όρεξη!