Σούπα Μινεστρόνε με λαχανικά και ζυμαρικό

Πρέπει να δοκιμάσετε

Η σούπα Μινεστρόνε με την ιταλική καταγωγή, δεν είναι τίποτα περισσότερο απο σούπα λαχανικών με ζυμαρικό ή ρύζι ή φασόλια αν και κάποιες φορές, τα βάζουν όλα μαζι. Η δική μου, είναι η γρήγορη, ελαφριά εκδοχή με κοραλάκι και προτείνω οποιοδήποτε μικρό ζυμαρικό.

Την λατρεύω γιατί εκτός απο νόστιμη, είναι και πάρα πολύ εύκολη! Καθαρίζει τον οργανισμό και είναι αυτό που λέμε…comfort food! Πάμε να δούμε την εύκολη συνταγή της σούπας Μινεστρόνε:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 250 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 4 μεγάλες ντομάτες, κατά προτίμηση φρέσκες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • Κανέλα στην μύτη του κουταλιού
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουταλιά κύβο σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ

Βήμα 1: Κόβετε σε μικρά κομματάκια όλα τα λαχανικά.

Βήμα 2: Βάλτε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό να βράσει και ρίξτε μέσα όλα τα υλικά εκτός απο το ζυμαρικό και βράστε για 20 λεπτά.

Βήμα 3: Δοκιμάστε αν είναι εντάξει στο αλάτι. Ρίξτε το ζυμαρικό σας και βράστε γύρω στα 8 με 10 λεπτά, ανάλογα την εταιρεία που αγοράζετε. Θέλουμε να “κρατάει” λίγο το ζυμαρικό. Δηλαδή αυτό που λέμε “έγινε, δεν έγινε, να το σβήσω?” Και ο λόγος που θέλουμε να κρατάει το ζυμαρικό, είναι γιατί όταν σβήσουμε το φαγητό, αυτό θα συνεχίσει να μαγειρεύεται οπότε θα γίνει τέλειο! Αν όμως το αφήσετε να βράσει τελείως, θα γίνει νιανιά! Θα παραβράσει!

Βήμα 4: ‘Αν το βράσατε εντελώς, σερβίρετε αμέσως. Άν ακολουθήσατε την συμβουλή μου και κρατάει το ζυμαρικό σας, αφήστε 10 λεπτά σκεπασμένο στην κατσαρόλα και σερβίρετε.

Έτοιμο! Σερβίρετε ζεστό! Καλή σας όρεξη!

Πρόσφατες Συνταγές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει