Αυγά μάτια με ψωμί! Αυγά….μια λέξη που κρύβει μέσα της απέραντη διατροφική αξία! Και πού δεν βάζουμε αυγό! Υπερτροφή λατρεμένη που προσωπικά με κρατάει σκλάβα!
Πάμε να δούμε μια συνταγή για αυγά μάτια με ψωμί, που αγαπώ πάρα πολυ και είναι πολύ εύκολο να την φτιάξετε! Στο τέλος της συνταγής, υπάρχει βοηθητικό βίντεο. Πατήστε Play για να το δείτε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΑΤΟΜΟ
- 2 αυγά
- 2 φέτες ψωμί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ
Βήμα 1: Κόβετε 2 φέτες ψωμί με 2 δάχτυλο πάχος. Αφαιρείτε την ψίχα.
Βήμα 2: Σε μέτρια φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι, βάλτε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ροδίστε το ψωμί απο την μια πλευρά για 2 λεπτά περίπου.
Βήμα 3: Γυρίστε το ψωμί και φροντίστε να έχει λίγο λαδάκι μέσα στο κέντρο που θα μπει το αυγό. Αν δεν έχει, προσθέστε λίγο εσείς.
Βήμα 4: Βάλτε απο 1 αυγό μέσα σε κάθε φέτα, ρίξτε τις 2 κουταλιές νερό στο τηγάνι και γρήγορα, σκεπάστε με ένα καπάκι. Έτσι θα παγιδέψετε τον ατμό που θα δημιουργηθεί, και θα μαγειρέψει το αυγό σας τέλεια! Θέλει περίπου 2-3 λεπτά, αναλόγως πως προτιμάτε τα αυγά σας.
Σερβίρετε και πασπαλίστε απο πάνω αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό. Φυσικά χρησιμοποιήστε την ψίχα που βγάλατε απο τις φέτες και πολλές “βούτες”!!!
Καλή όρεξη!