Κορμός Σοκολάτας Εύκολη Συνταγή

Πρέπει να δοκιμάσετε

Προσοχή! Αυτός ο κορμός σοκολάτας, προκαλεί εθισμό! Και δεν αστειεύομαι καθόλου!⁣

Στην συγκεκριμένη συνταγή για κορμό ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία, είναι…το σχήμα του! Τον θέλετε κλασσικό κορμό ή σε σχήμα τούρτας ή σε ποτήρι, μπόλ κλπ? Αυτό είναι εύκολο! ⁣

Το δύσκολο είναι να αφήσετε το πιρούνι κάτω! Για του λόγω του αληθές, θα σας εκμυστηρευτώ πως όσο γράφω αυτό το κείμενο, έχω ακόμα την πλούσια σοκολάτα του στο στόμα μου, από την τελευταία πιρουνιά!⁣

Είναι πανεύκολη συνταγή κορμού, πλούσια σε σοκολάτα και το μόνο που θα σας δυσκολέψει, είναι η υπομονή που χρειάζεται, μέχρι να σφίξει στο ψυγείο!⁣

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 4 κουβερτουρες των 125 γρ.
  • 1 κρέμα γάλακτος 250 ml
  • 3 αυγά***
  • 1 κάψουλα βανίλια ή 1 κουταλάκι υγρή
  • 1½ κούπα καρύδια σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πακέτο πτί μπέρ ολικής
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Χυμό πορτοκάλι
  • Κακάο σκόνη
  • Ηλιέλαιο

***Τα αυγά της αγοράς, είναι παστεριωμένα άρα είναι ασφαλή για κατανάλωση. Επίσης, η θερμοκρασία της σοκολάτας, το επισφραγίζει. Αν προτιμάτε να τα παραλείψετε, μπορείτε.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1: Μια μέρα πρίν, βάλτε μια κούπα καρύδια σε ένα μπόλ και σκεπάστε τα με χυμό πορτοκάλι. Αφήστε όλη νύχτα να μουλιάσουν στο ψυγείο. Αν βιάζεστε, παραλείψτε το μούλιασμα αλλα πιστέψτε με, αξίζει η αναμονή!

Βήμα 2: Σε ένα μπόλ μεγάλο, βάλτε τις κουβερτούρες και την κρέμα γάλακτος. Σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά. Ο χρόνος διαφέρει απο συσκευή σε συσκευή. Στόχος είναι οι κουβερτούρες να γίνουν αλοιφή. Αν δεν έλιωσαν αρκετά, βάλτε για άλλο ένα λεπτό, σκεπάζοντας πάντα με μεμβράνη.

Βήμα 3: Αφαιρείτε την μεμβράνη και με τον αυγοδάρτη ‘η το μίξερ, ανακατεύτε πολύ καλά τις κουβερτούρες με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνουν μια ρευστή ομοιογενής σοκολάτα.

Βήμα 4: Προσθέστε την βανίλια, το κονιάκ και τα αυγά. Ανακατέψτε πάρα πολύ καλά.

Βήμα 5: Σπάστε τα μπισκότα στα 4 και βάλτε τα μέσα στο μίγμα.

Βήμα 6: Στραγγίξτε τα καρύδια με σουρωτήρι και βάλτε μέσα στο μίγμα. Ανακατέψτε πάρα πολύ καλά.

Βήμα 7: Σχήμα κορμού. Έχετε πολλές επιλογές, όρεξη και φαντασία θέλει.

-Μπορείτε να κάνετε το κλασσικό ρολό/μωσαΐκο, βάζοντας μέσα σε μία μακρόστενη φόρμα μεμβράνη. Ρίξτε μέσα το μίγμα και τυλίξτε σφιχτά σαν καραμέλα. Αποφύγετε το αλουμινόχαρτο γιατί μπορεί να σας κολλήσει ο κορμός σοκολάτας.

-Μια άλλη ιδέα είναι να το φτιάξετε σαν τούρτα. Για χαμηλή τούρτα σαν την δική μου, θέλετε ταψί 26 εκατοστά. Για ψηλή τούρτα, θέλετε ταψί 20 εκατοστά.

-Ακόμα, μπορείτε να βάλετε τον κορμό σε μπόλ ή ποτήρι.

Βήμα 8: Αφού βάλετε το μίγμα του κορμού όπου προτιμάτε, καλύψτε το με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βήμα 9: Βγάλτε την μεμβράνη και πασπαλίστε απο πάνω με κακάο και τα υπόλοιπα καρύδια. Όσο δεν φάτε, το σκεπάζετε ξανά με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.

Καλή σας όρεξη!!!

Πρόσφατες Συνταγές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει