Το λάχανο είναι απο τα πιο πλούσια λαχανικά με τεράστια ωφελιμότητα στον οργανισμό μας. Ειδικά μετα απο γιορτινές περιόδους, μια λαχανόσουπα είναι ότι πρέπει για αποτοξίνωση!
Η παρακάτω λαχανόσουπα, είναι με ζυμαρικό αντί για ρύζι και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πάρα πολύ!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 1 μέτριο λευκό λάχανο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο καρότο
- 4 ντομάτες
- 1 κούπα μαϊντανό
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά κύβο σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγη κανέλα
- Ελαιόλαδο
- Ζυμαρικό μικρό όπως κοραλάκι
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ
Βήμα 1: Αφαιρείτε τα πρώτα φύλλα του λάχανου αν είναι βρώμικα ή χτυπημένα.
Βήμα 2: Ψιλοκόψτε το λάχανο και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βήμα 3: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε πρώτα όλα τα λαχανικά και μετά νερό να τα σκεπάζει.
Βήμα 4: Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο κανελίτσα και ανακατέψτε. Το ελαιόλαδο 5 λεπτά πρίν σβήσετε το φαγητό.
Βήμα 5: Βράστε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Το καπάκι να μισό-σκεπάζει την κατσαρόλα.
Βήμα 6: Συμπληρώστε 2 λίτρα νερό και μόλις βράσει, ρίξτε 500γρ μικρό ζυμαρικό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προτιμήστε κοραλάκι, κοφτό μακαρονάκι, κριθαράκι κλπ και βράστε για τουλάχιστον 8 λεπτά. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται απο το ζυμαρικό.
Σημείωση: Το ζυμαρικό συνεχίζει να μαγειρεύεται ακόμα και όταν σβήσετε το φαγητό, οπότε φροντίστε το ζυμαρικό να “κρατάει” όταν το σβήσετε για να μην λασπώσει.
Καλή σας όρεξη!!!