Λαχανόσουπα με ζυμαρικό

Πρέπει να δοκιμάσετε

Το λάχανο είναι απο τα πιο πλούσια λαχανικά με τεράστια ωφελιμότητα στον οργανισμό μας. Ειδικά μετα απο γιορτινές περιόδους, μια λαχανόσουπα είναι ότι πρέπει για αποτοξίνωση!

Η παρακάτω λαχανόσουπα, είναι με ζυμαρικό αντί για ρύζι και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πάρα πολύ!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1 μέτριο λευκό λάχανο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 4 ντομάτες
  • 1 κούπα μαϊντανό
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά κύβο σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη κανέλα
  • Ελαιόλαδο
  • Ζυμαρικό μικρό όπως κοραλάκι

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ

Βήμα 1: Αφαιρείτε τα πρώτα φύλλα του λάχανου αν είναι βρώμικα ή χτυπημένα.

Βήμα 2: Ψιλοκόψτε το λάχανο και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Βήμα 3: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε πρώτα όλα τα λαχανικά και μετά νερό να τα σκεπάζει.

Βήμα 4: Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο κανελίτσα και ανακατέψτε. Το ελαιόλαδο 5 λεπτά πρίν σβήσετε το φαγητό.

Βήμα 5: Βράστε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Το καπάκι να μισό-σκεπάζει την κατσαρόλα.

Βήμα 6: Συμπληρώστε 2 λίτρα νερό και μόλις βράσει, ρίξτε 500γρ μικρό ζυμαρικό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προτιμήστε κοραλάκι, κοφτό μακαρονάκι, κριθαράκι κλπ και βράστε για τουλάχιστον 8 λεπτά. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται απο το ζυμαρικό.

Σημείωση: Το ζυμαρικό συνεχίζει να μαγειρεύεται ακόμα και όταν σβήσετε το φαγητό, οπότε φροντίστε το ζυμαρικό να “κρατάει” όταν το σβήσετε για να μην λασπώσει.

Καλή σας όρεξη!!!

Πρόσφατες Συνταγές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει