Μπιφτέκια κοτόπουλο ζουμερά! Αγαπημένη συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλο, που θα λατρέψουν πραγματικά μικροί και μεγάλοι! Και μας λύνει τα χέρια μιας και μπορούμε να τα καταψύξουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 – 8 ΑΤΟΜΑ
- 1 κιλό κιμά κοτόπολου
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
- 1 ξηρό κρεμμύδι (άν δεν τρώτε, παραλείψτε το)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σκόρδο σκόνη ή ξερό (άν δεν τρώτε, παραλείψτε το)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό θυμάρι
- 1 κουταλιά κύβο σκόνη οτι γεύση θέλετε
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Μία χούφτα δυόσμο
- Μία χούφτα μαϊντανό
- 200 γρ. ψωμί (ότι έχετε)
- 1 αυγό
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Βήμα 1: Ψιλοκόψτε το πράσινο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το σκόρδο άν είναι ξερό και όχι σκόνη.
Βήμα 2: Βρέξτε το ψωμί με νερό και στύψτε το πολυ καλά.
Βήμα 3: Βάλτε σε ένα μπόλ τα μυρωδικά που κόψατε, το ψωμί και ολα τα υπόλοιπα υλικά, όμως μην βάλετε τον κιμά ακόμα και ανακατέψτε τα υλικά πολύ καλά.
Βήμα 4: Βάλτε τον κιμά και ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί πάρα πολύ καλά!
Βήμα 5: Εξαρτάται απο:
- Άν βιάζεστε να μαγειρέψετε τα μπιφτέκια κοτόπουλο, αφήστε τα τουλάχιστον μισή ώρα σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη για να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Άν δεν βιάζεστε, καλό είναι να τα αφήσετε ένα βράδυ στο ψυγείο.
- Άν θα πάνε κατευθείαν κατάψυξη, μην περιμένετε καθόλου και πλάστε τα μπιφτέκια σας.
Βήμα 6: Ήρθε η ώρα να πλάσετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου. Για να είναι περίπου το ίδιο μέγεθος όλα τα μπιφτέκια, προτείνω να παίρνετε 2 κουταλιές της σούπας κιμά σε κάθε μπιφτέκι.
Βήμα 7: Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 30-40 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος των μπιφτεκιών. Μήν ανοίγετε τον φούρνο πρίν τα 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!